2013. december 28., szombat

Kinizsi toborzása - Őszi tábor 2011

Kinizsi Pál bátor katonákat hívott meg várába, Nagyvázsonyba, hogy növelje Fekete seregének létszámát. Ahhoz, hogy valaki felvételt nyerjen a seregbe számos próbát kellett kiállni, és meg kellett felelnie a kiképzésen. Kinizsinek a kiképzésben neves hadvezértársai Báthory István és Jaksics Demeter segédkeztek.
Az álső áste a sötét miátt „lámpiont” gyújtottunk, és kezdődhetett is a kiképzés. A katonáknak helyt kellett állniuk bázisépítésben, zászló és fegyverkészítésben is. Berci vitéz tömegpusztító fegyverével nagyon kellett vigyázni, hiszen „pontos volt, mint a svájci óra, és könnyen elsülhetett”, ha az ember nem vigyázott vele… :) A jó katona ismérve, hogy az ellenséget is jól ismeri, így török neveket kellett felsorolniuk a katonáknak, leggyakoribbak a Jumurdzsák, Özil, Abu, Aladdin és Messih voltak.
Másnap a katonáknak megfigyelőképességükre volt szükségük a falukutatás során. Voltak, akik többször is körbejárták a falut, és szembesülnünk kellett azzal a ténnyel is, hogy nem csak a szombathelyi cserkésztestvérünk az egyedüli Horváth Márk. Benigna spagettivel várt minket ebédre. Az ebédet követően az erőnlétre volt szükség, hiszen a katonáknak menekülős fogócskában, métában és fociban kellett helyt állniuk, közben persze az orrfogósgyilkosos játékban ki-ki észrevétlenül szedte áldozatait (Fő tanulság: Zitának sose segítsetek, ha ilyet játszunk! :P). A rover fiúk, új nevükön Gubacs őrs legnagyobb kihívásával találta szembe magát, hiszen nekik kellett megfőzniük a vacsorát, a lencselevest. A többiek nevében is nyugodtan mondhatom, hogy jól teljesítették a feladatukat.
Az esti tábortűznél nem más, mint Mátyás király volt a vendégünk, az ő számára kellett szórakoztató műsorokkal készülnünk. A lányok rockoperával szórakoztatták királyunkat, a Vasorrú bába egy vidámparkkal, míg királyunk milliókkal gazdagodott, és közben azt is megtudhattuk, milyen ha bepálosodik egy pelenka…
A harmadik napon, az áhítaton való elcsendesedés után megtanulhattuk, hogy a „lé betűre” kell először ballal lépni a menetelésnél. A Fonalharcban míg az egyik csapat a lerohanás, a másik a kivárás taktikáját követte.
A tábor zárásakor mindenki felvételt nyert a Fekete Seregbe, amelyet Mátyás királyunk egy medállal is nyomatékosított. Zászlólevonásunkat még a szamár is megsiratta, de nem kell sokáig szomorkodnia, hisz a kiképzett katonák Kinizsi hívására újból hadrendbe állnak majd, hogy együtt vegyék az újabb akadályokat…

A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése